Πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης Ανώτατης σχολής καλών τεχνών

Ανακοινώσεις

Χρήσιμες πληροφορίες
- Τρίτη, 21 Ιουλίου 2020 -

 

Καλως ήρθατε στην Υπηρεσία Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης (eClass) της ΑΣΚΤ.

 

H Υπηρεσία αυτή λειτουργεί ως συμπλήρωμα της κλασικής εκπαιδευτικής διαδικασίας και όχι ως υποκατάστατο αυτής. Μπορεί να διαχειρίζεται μαγνητοσκοπημένα μαθήματα με την διάθεση οπτικοακουστικού υλικού, ενώ παράλληλα παρέχει υποστηρικτικό εκπαιδευτικό υλικό (κείμενα, φωτογραφίες, σημειώσεις μαθημάτων κλπ.) προς τους φοιτητές και των δύο τμημάτων της ΑΣΚΤ. 

 

Φοιτητές (Εκπαιδευόμενοι):

Για την πρόσβαση στα μαθήματα απαιτείται εγγραφή και είσοδο με χρήση του Ιδρυματικού σας λογαριασμού (Επιλογή: Πιστοποίηση μέσω CAS) και στην συνέχεια εγγραφή σε κάθε ένα μάθημα ξεχωριστά.

Για να αποκτήσετε Ιδρυματικό λογαριασμό επισκευτείτε την διεύθυνση: uregister.asfa.gr (πληροφορίες στο support@asfa.gr)

Αρκετά μαθήματα είναι κλειδωμένα από τους Διδάσκοντες και απαιτείται κωδικός πρόσβασης που δίδεται κατά την διάρκεια των παραδόσεων από τους ίδιους. Περισσότερες λεπτομέρειες θα βρείτε από τον πεδίο "Διαθέσιμα Εγχειρίδια -> Εγχειρίδιο Εκπαιδευόμενου.

 

Διδάσκοντες (Εκπαιδευτές): 

Για να πιστοποιηθείτε ως Εκπαιδευτής απαιτείται εγγραφή και είσοδος με χρήση του Ιδρυματικού σας λογαριασμού (Επιλογή: Πιστοποίηση μέσω CAS).

Για να αποκτήσετε Ιδρυματικό λογαριασμό επισκευτείτε την διεύθυνση: uregister.asfa.gr (πληροφορίες στο support@asfa.gr)

Ως Εκπαιδευτής θα μπορείτε να δημιουργήσετε νέα μαθήματα ή/και να διαχειρίζεστε τα υπάρχοντα δικά σας, μέσω του συνδέσμου "Χαρτοφυλάκιο χρήστη".

 

Το μέγιστο επιτρεπόμενο μέγεθος αρχείου που μπορείτε να ανεβάσετε είναι 200ΜΒ. Το μέγιστο όριο αποθηκευτικού χώρου μαθήματος για την κατηγορία «Έγγραφα» είναι τα 2000ΜΒ καταρχήν, ενώ ενδέχεται στην πορεία να αυξηθεί αν παραστεί τέτοια ανάγκη.

 

Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να δημιουργείτε κατηγορίες στα μαθηματά σας όπου μπορούν να συμπεριλαμβάνουν, έγγραφα, συνδέσμους, ανακοινώσεις, πληροφορίες, γλωσσάριο και άλλα.

Για τη διευκόλυνσή σας υπάρχουν επίσης οδηγίες χρήσης προς τους Εκπαιδευτές από τον πεδίο "Διαθέσιμα Εγχειρίδια -> Εγχειρίδιο Εκπαιδευτή.

  

 Σε περίπτωση που χρειάζεστε βοήθεια ή πληροφορίες για το σύστημα μπορείτε να επικοινωνείτε στο eclass@asfa.gr

 

Οδηγίες για εγγραφή σε μάθημα
- Τρίτη, 21 Ιουλίου 2020 -
Νέα έκδοση πλατφόρμας ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης
- Τρίτη, 21 Ιουλίου 2020 -

Σας καλωσορίζουμε στην τελευταία έκδοση της πλατφόρμας ανοιχτού κώδικα eClass, ένα από τα πιο δημοφιλή Project της Επιστημονικής ομάδας του Ελληνικού Ακαδημαϊκού Διαδικτύου (GUnet).

Το Τμήμα Διαχείρισης Δικτύων της ΑΣΚΤ σε συνεργασία με την Επιστημονική ομάδα έργου του GUnet, σας φέρνει την τελευταία έκδοση της πιο εξελιγμένης πλατφόρμας για την Τηλεκπαίδευση στην Ελλάδα.

Ταυτότητα

Η πλατφόρμα Open eClass είναι ένα ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Ηλεκτρονικών Μαθημάτων και συνιστά προσφορά του Ελληνικού Ακαδημαϊκού Διαδικτύου (GUnet) στην εκπαιδευτική και ακαδημαϊκή κοινότητα. Έχει σχεδιαστεί με προσανατολισμό την ενίσχυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, βασίζεται στη φιλοσοφία του λογισμικού ανοικτού κώδικα, υποστηρίζεται ενεργά από το GUnet και διανέμεται ελεύθερα. Βασική επιδίωξη της πλατφόρμας είναι η ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών και η εποικοδομητική χρήση του διαδικτύου στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Νέες δυνατότητες

Προσαρμοστική διεπαφή χρήστη
Η πλατφόρμα Open eClass διαθέτει μοντέρνα και προσαρμοστική (responsive) διεπαφή χρήστη (user interface), που βασίζεται σε Bootstrap 3x, ώστε να προσαρμόζεται στις οθόνες διαφορετικών συσκευών, συμπεριλαμβανομένων ηλεκτρονικών υπολογιστών, tablets και smartphones.

Οι χρήστες μπορούν επίσης να έχουν απευθείας πρόσβαση στην Open eClass στο tablet ή το κινητό τους και μέσω των εφαρμογών για κινητές συσκευές με λειτουτργικό iOS και Android.

 

Ομάδα Διαχείρισης eClass
Τμήμα Διαχείρισης Δικτύων